Reduser matsvinn med vårt baguettesystem

Reduser matsvinn med vårt baguettesystem

Publisert den 15.08.2018 av Machine Products Storkjøkken AS

Med MP Storkjøkken sitt unike baguettesystem, kan du kaste mindre mat og få en fleksibel løsning på varierende etterspørsel.

Slik fungerer MP Storkjøkken sitt unike baguettesystem. 

 

Du har sikkert vært borti problemstillingen: Du skal kjøpe deg noe å spise. I disken ligger påsmurte baguetter som, tilsynelatende, ser innbydende ut. Men i det du setter tennene i det som skulle være en deilig lunsj, merker du at alt ikke er slik det burde være. Selve baguetten er seig, og hvitosten har blitt hard i kantene.

 

? Mattilsynet krever at kjølte varer skal oppbevares i fire grader, men brødvarer fÃ¥r dÃ¥rligere kvalitet i denne temperaturen. I tillegg trekker fuktigheten fra pÃ¥legget inn i brødet, noe som forringer kvaliteten pÃ¥ bÃ¥de brødet og pÃ¥legget ytterligere. Er baguetten i tillegg pakket inn i plast blir kvaliteten enda dÃ¥rligere, forklarer Kjell Helge Korsnes, eier og gründer av MP Storkjøkken. 

 

Han har lenge gÃ¥tt med en idé om hvordan bakeri, kafeer, kantiner, catering og andre utsalgssteder kan servere bedre baguetteprodukter til sine kunder, samtidig som de raskere kan servere flere kunder, og redusere matsvinnet. 

 

 

Slik fungerer baguettsystemet

De fleste utsalgssteder produserer i dag opp et visst antall baguetter om morgenen, som blir solgt utover dagen. Noen steder lager baguetten etter bestilling fra kunden, men dette krever ofte mye arbeidskraft. 

 

Med MP Storkjøkken sitt unike system, lager du til spesialutformede skÃ¥ler med ferdig dandert pÃ¥legg, som deretter vakumeres og legges kjølig. Baguettene stekes og oppbevares separat. NÃ¥r en kunde legger inn en bestilling, skjæres baguetten pÃ¥ langs og settes i et egenutviklet stativ som holder den Ã¥pen. Om kunden vil ha dressing eller majones tas det pÃ¥, deretter tar du ut en pose med pÃ¥legg fra kjøleskapet og skyver pÃ¥legget enkelt over i baguetten. 

 

Hele prosessen tar ett minutt, og kunden fÃ¥r servert en helt fersk, temperert baguett, med avkjølt pÃ¥legg som holder topp kvalitet. 

 

Tanken er at dette system ogsÃ¥ kan benyttes som selvbetjening, for eksempel i en kantine. 

 

Se video av hvordan baguettsystemet fungerer i toppen av artikkelen. 

 

 

Reduserer matsvinnet

? Hvor mange baguetter som selges i løpet av en dag kan variere veldig. Det er tidkrevende arbeid Ã¥ lage til baguettene, og mange utsalgssteder mÃ¥ sette inn ekstravakter til Ã¥ ta seg av produksjonen dersom det for eksempel kommer inn en større bestilling, sier Kjell Helge. Han har jobbet mye med bakeri de siste 30 Ã¥rene, og sett et tydelig behov for Ã¥ løfte kvaliteten pÃ¥ disse produktene. 

 

? Ved Ã¥ bruke dette systemet kan du produsere opp pÃ¥leggspakker nÃ¥r det er rolige perioder i løpet av arbeidsdagen. Pakkene holder seg en uke i kjøleskapet, sÃ¥ det er lett Ã¥ tilpasse antallet. Det eneste matsvinnet du kan ha med denne metoden, er om du steker opp for mange baguetter, legger gründeren til. 

 

PÃ¥ denne mÃ¥ten kan du lettere unngÃ¥ matsvinn, i form av at det ikke lages opp ferdige, pÃ¥smurte baguetter som ingen kjøper. Og dersom du fÃ¥r ekstra mange kunder, kan du dekke etterspørselen uten Ã¥ mÃ¥tte bruke dyrebar tid i en hektisk periode av arbeidsdagen. 

 

 

Godkjent av Mattilsynet

Baguettesystemet til MP Storkjøkken er nøye gjennomtenkt, testet og designbeskyttet. SkÃ¥lene som pÃ¥legget oppbevares i er spesialdesignet for Ã¥ passe baguetter, focaccia og vanlige skiver. Per dags dato er de laget av plast, men etter hvert vil disse bli videreutviklet og produsert i egnet papp. 

 

? Det gÃ¥r med litt plast ved Ã¥ jobbe pÃ¥ denne mÃ¥ten, men plasten blir ikke med kunden ut av utsalgsstedet, og alt kan resirkuleres pÃ¥ riktig mÃ¥te, forteller Kjell Helge.

 

Kjell Helge har personlig kontaktet Mattilsynet og fÃ¥tt godkjenning til Ã¥ produserer baguetter pÃ¥ denne mÃ¥ten. 

 

? Det er ikke noe problem Ã¥ oppbevare pÃ¥legg og grønnsaker sammen i en vakumert pose. Det eneste som kreves er at det mÃ¥ merkes og settes holdbarhetsdato pÃ¥, forteller Kjell Helge. 

 

Lyst til Ã¥ vite mer? Kontakt MP Storkjøkken pÃ¥ office@mpstorkjokken.no eller +47 70 15 81 00