Storkjøkken med god plass til hjemmelaget mat

Storkjøkken med god plass til hjemmelaget mat

Publisert den 29.01.2019 av Machine Products Storkjøkken AS

Da MP Storkjøkken leverte kjøkkenløsning til Vinterhagen i Ålesund, stod «god plass» øverst på ønskelisten.

 

 

- Vi har hatt et ønske om Ã¥ kunne servere enda mer 100 prosent hjemmelaget mat til kundene vÃ¥re, og det kan vi nÃ¥ med det nye kjøkkenet til Vinterhagen, forteller Jan Erik Waksvik. 

 

Sammen med kona Wibekke Østrem Waksvik driver de i dag bÃ¥de Spisestua pÃ¥ Stormoa, og Vinterhagen pÃ¥ den nye avdelingen pÃ¥ Moa Syd som Ã¥pnet i høst. Begge restaurantene serverer alt fra toast til indrefilét, i tillegg til pÃ¥smurte rundstykker og deilige desserter. 

 

- Med bÃ¥de barnemeny og dagens middag ønsker vi Ã¥ være et sted for alle, sier Jan Erik. 


Planlegger du nytt storkjøkken? Sjekk ut vÃ¥re beste rÃ¥d nederst i saken! 

 

 

 

Kjøkken på hele 65 kvm

 

Ekteparet Waksvik Ã¥pnet sin første restaurant pÃ¥ Moa i desember 2012. Gode besøkstall gjorde at de begynte Ã¥ se seg om etter muligheter for Ã¥ kunne utvide. Da det Ã¥pnet seg en sjanse pÃ¥ «nye Moa» var de ikke i tvil. 

 

De tok med seg erfaringer fra driften på Spisestua og kontaktet MP Storkjøkken for å få tegnet kjøkkenet til den nye restauranten. Det ble tegnet flere forslag, og for å kunne innfri alle ønsker ble det til slutt flyttet en vegg for å få litt ekstra plass.

 

- Valget falt pÃ¥ MP Storkjøkken fordi vi har brukt de som leverandør de siste Ã¥rene ved ombygging og supplering, og vi har vært veldig fornøyde med hjelpen og veiledningen vi har fÃ¥tt, sier Jan Erik.   

 

Klikk her for å se flere prosjekt MP Storkjøkken har levert

 

 

Resultatet ble et kjøkkenet på hele 65 kvm med mange praktiske løsninger. Kjøle- og fryserommet ble satt opp uten tilhørende gulv, men med en spesialdør med tettende slepelist, slik at varer kan kjøres på paller helt inn i rommet.

 

Langs ene langveggen og ene kortveggen er det satt opp romslige arbeidsbenker. Midt i kjøkkenet er det installert en koke- og stekeøy.  Her finner vi bÃ¥de koketopper, flatgrill og frityr. Med kjølte underskap pÃ¥ samme øya slipper man mye frakting og hÃ¥ndtering av rÃ¥varer som skal bearbeides.

 

Les også: 9 ting du må tenke på når du skal innrede et storkjøkken

 

Fokus på god arbeidsflyt

 

Rundt øya er det lagt inn godt med gulvplass for å gjøre det lettere for flere personer å jobbe i området samtidig.

 

Fokus på arbeidsflyt var også viktig når oppvaskstasjonen ble tegnet inn. Innlevering av skitten oppvask er plassert rett ved svingdøren hvor det er plassert en innleveringsbenk. Den er innredet slik man enkelt kan skrape, forspyle og lagre oppvasken før den skal gjennom oppvaskmaskinen.

 

Også rundt oppvasken er det lagt inn godt med plass for god passasje.

 

 

 

GÃ¥ ikke glipp av vÃ¥re beste rÃ¥d: 6 viktige ting mange glemmer nÃ¥r de skal planlegge storkjøkken